Co o tym sądzisz
- GośćGość
Karty kolekcjonerskie
Sro Paź 31, 2012 7:02 pm
Em wpadłem kiedyś na pomysł aby zrobić te karty kolekcjonerskie, niektórzy pewnie pamiętają o co chodzi, niewiedzącym wyjaśniam. Stworzyłoby się osobny dział do tych kart. Każdy gracz stworzyłby swój osobny temat w którym to by gromadził je. Karty przedstawiały by postacie graczy, być może wypuściło by się kilka kart z bardzo "ubianymi" NPC graczy. Co do losowania to tak:
-Każda osoba może wylosować sobie jedną kartę na miesiąc
-Losowanie odbywałoby się za pomocą kości procentowych
-Zostanie stworzony także temat w którym gracze będą się wymieniali kartami z sobą. Odbywało by się to tak
To tyle karty zacznę tworzyć gdy pomysł przejdzie.
-Każda osoba może wylosować sobie jedną kartę na miesiąc
-Losowanie odbywałoby się za pomocą kości procentowych
- wyjaśnienie:
- Koleś X używa kości procentowej. Wylosuje jemu np. 7% czyli wylosował kartę nr. 7
-Zostanie stworzony także temat w którym gracze będą się wymieniali kartami z sobą. Odbywało by się to tak
- wymiana:
- Gracz X pisze w temacie z wymianami kart że wymienia się kartą nr 1 za 3,4 z graczem Y. Gracz Y musi potwierdzić tą wymianę. Wtedy wymiana zostaje zakończona. W swoich tematach zamieszczają te karty dopisując że otrzymał ją z wymiany, dopisując nick osoby z którą się wymienił.
To tyle karty zacznę tworzyć gdy pomysł przejdzie.
- AlEsper Mod
- Liczba postów : 1541
Data rejestracji : 28/05/2012
Identification Number
HP:
(2250/2250)
KI:
(0/0)
Re: Karty kolekcjonerskie
Sro Paź 31, 2012 9:05 pm
Jak dla mnie może być, choć 2D sprity są trudne w wykonaniu podobno.
- HazardDon Hazardo
- Liczba postów : 928
Identification Number
HP:
(800/800)
KI:
(0/0)
Sro Paź 31, 2012 9:22 pm
Inicjatywa fajna, tylko czy będzie Ci się chciało to robić? Tak czy siak jestem na tak
- Go??Gość
Czw Lis 01, 2012 12:42 pm
Ja mogę Erikowi pomóc
Już dawno jestem za tym pomysłem
Już dawno jestem za tym pomysłem
- Go??Gość
Czw Lis 01, 2012 2:23 pm
Tak, z tym, że patrząc na ilość graczy, żeby zapełnić 100 kart, musiałbyś robić postacie ze wszystkimi przemianami oddzielnie. Bo inaczej, to ja nie wiem, jak do tej 100 dobijemy.
- GośćGość
Czw Lis 01, 2012 2:48 pm
emm... Darek? Jestem na nie. Małgosia? A ja jestem na tak. A ja jestem na nie. Dziękuję xD
A tak na serio. ciekawy pomysł jednak kto by zrobił grafiki? To ma być coś jak YU-GI-OH? xD zobaczmy co z tego wyjdzie
A tak na serio. ciekawy pomysł jednak kto by zrobił grafiki? To ma być coś jak YU-GI-OH? xD zobaczmy co z tego wyjdzie
Czw Lis 01, 2012 9:04 pm
W sumie czemu nie - zawsze jakaś miła zabawa
Kilka artów już jest gotowych i z postaciami i z scenami.
Zawsze mogę podrzucić jakiegoś rendera z Shenlongiem lub innymi dodatkami a la DB ;D
Kilka artów już jest gotowych i z postaciami i z scenami.
Zawsze mogę podrzucić jakiegoś rendera z Shenlongiem lub innymi dodatkami a la DB ;D
- GośćGość
Pią Lis 02, 2012 12:29 am
Daj nam próbkę swoich możliwości, to się zastanowimy.
- AlEsper Mod
Identification Number
HP:
(2250/2250)
KI:
(0/0)
Pią Lis 02, 2012 12:40 am
YU-GI-OH? No co ty xD daleko tem udo yugioh no chyba że zaraz zrobimy Synchro potwora Al'a który wymaga regulanrego potwora Safari i tunera Kuro xD.
A na poważnie raczej 100 kart nie będzie sugeruję zacząć od najbardzej aktywnych userów z ockami kończąc na tych ostatnich z ockami, a potem można pokombinaować nad resztą a to będzie może z 10 kart?
A na poważnie raczej 100 kart nie będzie sugeruję zacząć od najbardzej aktywnych userów z ockami kończąc na tych ostatnich z ockami, a potem można pokombinaować nad resztą a to będzie może z 10 kart?
- GośćGość
Pią Lis 02, 2012 1:03 am
Co do braku kart do zapełnienia limitu. Od początku mam na to dwa plany
a)jest odpowiedni- Byłaby skala od ilu do ilu % dana karta byłaby wylosowywana np karta nr 1 od 1 do 5 %.
b) Dodawanie kart z tymi samymi postaciami w innych transach. Co do drugiego sam nie jestem przekonany :/ June pierwsza karta zostanie stworzona w niedzielę ponieważ nie mam tymczasowo dostępu do pc.
a)jest odpowiedni- Byłaby skala od ilu do ilu % dana karta byłaby wylosowywana np karta nr 1 od 1 do 5 %.
b) Dodawanie kart z tymi samymi postaciami w innych transach. Co do drugiego sam nie jestem przekonany :/ June pierwsza karta zostanie stworzona w niedzielę ponieważ nie mam tymczasowo dostępu do pc.
- GośćGość
Nie Lis 04, 2012 6:31 pm
Zrobiłem przykładową kartę. Próbowałem użyć czcionki DB ale coś nie chce działać ;/
- Legumir
- Liczba postów : 30
Data rejestracji : 11/10/2012
Identification Number
HP:
(0/0)
KI:
(0/0)
Nie Gru 23, 2012 1:06 am
Świetne, podoba mi się TAK
- AlEsper Mod
Identification Number
HP:
(2250/2250)
KI:
(0/0)
Pon Gru 24, 2012 6:57 pm
Powiem to tak - Sugoi!
A takie pytanie planujesz zrobić dwustronne karty czy jednostronne? Bo na drugiej można umieścić BIO postaci albo małe tetatet na jej temat ^^
A takie pytanie planujesz zrobić dwustronne karty czy jednostronne? Bo na drugiej można umieścić BIO postaci albo małe tetatet na jej temat ^^
- GośćGość
Wto Gru 25, 2012 4:22 pm
Ogarnij czcionkę, usuń pixele, na tył możesz dać logo forum i będzie cacy.
Wto Gru 25, 2012 5:18 pm
Strasznie ubogie te wstawki. Dodaj coś i usuń tą pikselozę. Sugerowałbym użyć jakiejś tekstury. Zwykły gradient nie wygląda zbyt oszołamiająco
Wto Gru 25, 2012 5:23 pm
Osobiście jakoś mi to nie leży, za mocno postać jest zasłonięta. Wydaje mi się, że lepiej pasowały by motywy kwadratów i prostokątów niż zaokrąglenia.
Warto by może dobierać kolory kart w zależności od rasy.
Przydałby się jakieś dane: wiek, rasa tak na początek.
Już lepiej byłoby nawet zrobić coś w klimacie kart DB z Chio
Warto by może dobierać kolory kart w zależności od rasy.
Przydałby się jakieś dane: wiek, rasa tak na początek.
Już lepiej byłoby nawet zrobić coś w klimacie kart DB z Chio
Pozwolenia na tym forum: